Hírek

< Előző | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | Következő >

AMD Euro Cyber Cup selejtező és szakmai nap

2005-10-06 13:55:20

Október 22-23.-án rendezik meg az AMD Euro Cyber Cup 2005 Counter-Strike verseny magyar kvalifikációs tornáját Budapesten, a Károly-palotában.


A GPS-Team által szervezett selejtező győztesei képviselhetik hazánkat az október 26-27-én Brno-ban tartott 5000 $ összdíjazású döntőn, ahol Közép- és Kelet-Európa legjobb csapatai mérik össze tudásukat.


A hazai rendezvény különlegessége, hogy a szervezők megkeresésére a level up produkció tudományos és szakmai napot szervez a verseny ideje alatt, amelyre a meghívott kutatók, szakértők előadásai mellé a témában kutatásokat végző egyetemisták, illetve doktoranduszok jelentkezését is várjuk!


A regisztrációs adatlap elérhető itt, a jelentkezési határidő október 10.
tovább...

A játékok ismét menetelnek

2005-10-06 13:44:40

Bejelentették a 2006. év Walk of Games díjának jelöltjeit a san franciscoi Metreon szórakoztató központban.


Az életmű díjra John Carmack, Peter Molyneux, Sid Meier, Toru Iwatani, és Will Wright pályázhatnak eséllyel, míg a játékok / játékkarakterek közül többek között Donkey Kong, Lara Croft, Pac-Man és Pitfall Harry mellett összesen két tucat virtuális hősre és alkotásra lehet szavazni a www.walkofgames.com honlapon.


A 2005. évi díjkiosztón Shigeru Miyamoto (a Mario és Zelda sorozatok tervezője), illetve Nolan Bushnell (a Pong készítője) vehetett át életmű díjakat.

tovább...

Újabb rekord az MMORPG-k piacán

2005-10-06 13:43:47

Míg néhány hete még a Guild Wars című játék lepte meg az elemzőket egymilliós eladott példányszámával, addig a kínai fejlesztésű Yulgang eredménye minden várakozást felülmúlt.

A teljesen ingyenes online szerepjáték két hónappal a megjelenése után kilenc millió játékost vonzott a gépek elé, amivel a World of Warcraft jelenlegi előfizetői számának több mint kétszeresét produkálta.

A Yulgang szerverein ugyan eddig csupán 215 000 ember játszott egyszerre, de ez a szám is kellően magas ahhoz, hogy igazolja, a kínai kormányzat nem hibázott, amikor az Internet-penetráció növekedésének érdekében az online játékba fektetett energiát. tovább...

Játékgyártók Michigan ellen

2005-09-22 01:10:08

Újabb csavar a videojáték-erőszak ellenes törvény kapcsán: az ESA (Entertainment Software Association) ugyanis perbe fogta  Michigan államot az alkotmányellenesnek tartott törvény miatt. Doug Lowenstein, az ESA elnöke ugyan egyetértett abban, hogy néhány játék valóban károsan befolyásolhatja a fiatalabb játékosok személyiség-fejlődését, azonban ugyanez elmondható nem egy televíziós és mozifilmről, zenéről, illetve bizonyos könyvekről is. Mivel a kormányzat ezen tartalmakat nem szankcionálja a videojátékokhoz hasonlóan, így Lowenstein a törvényt a videojáték-ipar elleni igazságtalan támadásként értékelte, az otthonokat pedig véleménye szerint nem a kormányzatnak, hanem a szülőknek kellene megvédeniük a károsnak vélt tartalmaktól. tovább...

Final Fantasy VII - PS3-an is?

2005-09-22 01:04:51

 
A nemrégiben megjelent Final Fantasy VII: Advent Children című film már a megjelenése után röviddel a világhálón landolt, így szinte rekord idő alatt jutott el a játék rajongóihoz - nem épp legális úton. A már-már foto-realisztikus animációs film kapcsán az 1up.com beszélgetett a Square Enix munkatársával, aki elárulta, hogy a Playstation 3 képességeit bemutatni hivatott úgynevezett tech-demojukat tovább kívánják fejleszteni a nagysikerű Final Fantasy VII PS3-as átiratává. A fejlesztésben azonban a filmet is rendező Tetsuya Nomurára számítanak, aki viszont jelenleg is több projekten dolgozik. A Final Fantasy VII mindenesetre a sorozat egyik legnépszerűbb darabjaként komoly érdeklődésre tarthat számot a rajongók körében.

tovább...

Thompson a GTA-ban

2005-09-22 00:48:01

 
Sajátos módon vágott vissza a Rockstar Games a videojáték-ellenes kirohanásairól hírhedtté vált Jack Thompsonnak. A Grand Theft Auto sorozat botrány-fejlesztői legújabb játékukban, a PSP konzolra megjelenő "GTA: Liberty City Stories"-ban ugyanis egy hamis e-mail feladójaként egyértelműen rá utaltak. A fals levél tartalma: "Az Internet maga a gonosz! Ennél már csak a videojátékok és a liberálisok rosszabbak! Múlt héten a tizenöt éves unokahúgomnak kerestem információkat, aki vízisízik és vitorlázik. Higgyék el nekem, a "Tinédzser lányok" és "vízisport" szókapcsolatra keresve kiadott eredmények csak erős idegzetűeknek valóak"

tovább...

eFestival Pályázat

2005-09-22 00:45:15

 
Még október 3.-ig lehet pályázni a Magyar Tartalomipari Szövetség által szervezett eFestival multimédiás versenyre. A szervezők olyan kiemelkedő honlapokat várnak, amelyek a legújabb információs technológiát kihasználva, esetleg játékos formában járnak körül egy-egy témakört. A nyertesek az Európai Unió multimédia-versenyén vehetnek részt. Bővebb információk a www.efestival.hu honlapon olvashatóak.

tovább...

Korlátozással keménykedő kínaiak

2005-09-02 11:17:46

Három órás korlátozást vezetne be a kínai kormányzat az online játékokba - közölte egy sajtótájékoztatón Kou Xiaowei a kínai sajtó és publikációs minisztérium (igen hosszú nevű főosztályának) igazgatóhelyettese. A lépést azzal indokolták, hogy szeretnék megelőzni a játékaddikció kialakulását a fiatal Internetezőknél.
tovább...

K+F az EA-nál

2005-09-02 11:14:37

633 millió dollár kutatás + fejlesztésre? Ez a szám meglehetősen nagynak tűnik, hát még ha hozzávesszük, hogy mindezt az Electronic Arts produkálta a 2005-ös pénzügyi évben, amely június 30.-ával zárult. A CNET elemzése szerint a multinacionális cég a következő generációs konzolokra, illetve a különféle sport és film licenszekre horribilis összegeket áldozott az elmúlt évben. Bevételének mintegy 20,2 %-át forgatta vissza K+F beruházásokra, amely 24,1 %-kal több mint a tavalyi évben, és 57,8 %-kal több mint két évvel ezelőtt.
tovább...

Újabb adatok

2005-09-02 11:11:41

Meglepő eredményeket hozott a holland központú JuniorSenior Research poll nevű kutatás, amely szerint a gyerekek 61 %-a játszik napi rendszerességgel számítógépes és videojátékokkal. A 4000 fős felmérés tanulásai szerint a gyerekek olyannyira fontosnak tartják a játékokat, hogy 39 %-uk akár még magasabb árat is kifizetne egy régóta várt játékért, sőt előfordult, hogy már spórolásba is kezdtek egy-egy ilyen játékra! tovább...

''Lenni rosszfijú... megbüntet''

2005-09-02 11:10:06

Míg az videojáték-agresszió vitában a pszichológusok zöme amellett érvel, hogy a büntetlenül maradt erőszak komoly kihatással lehet a játékosok személyiségére, addig az online fórumokon egyre több játékdesigner fogalmazza meg art poeticáját a témában. A Gamecloud nevű online magazin interjújában több neves videojáték fejlesztő véleményét gyűjtötték össze a kérdéssel kapcsolatban.
tovább...

Online póker - bottal üthetjük a pénzünk nyomát

2005-09-02 11:07:44

A level up előző adásában részletesen beszéltünk az online pókerről Rátkai István meghívott vendégünkkel. Arra azonban nem számítottunk, hogy a póker-botokra vonatkozó kérdésünk ilyen hamar aktualitást nyer. A WinHoldEm nevű szoftver ugyanis komoly fejfájást okoz az utóbbi időkben nemcsak az általa megkopasztott játékosoknak, de már az online kaszinók üzemeltetői számára is! tovább...

Játékosok Alkotmánya

2005-09-02 11:05:29

Figyelemreméltó kezdeményezéssel állt elő a Gamasutra nevű játékfejlesztői folyóirat. Legújabb számukban ugyanis megfogalmazták a "Játékosok Alkotmányát". A mulatságos nevű dokumentumban igen fontos szoftver-ergonómiai alapelveket erősítettek meg, mint például annak a lehetősége, hogy a felhasználó a játék közben folyamatos visszajelzéseket kapjon arról, vajon az egyes lépései megfelelnek-e a játék célkitűzéseinek, vajon sikeres lesz-e a későbbiekben, ha az adott úton megy tovább. További "alapjogokként" tekintenek például az instrukciókhoz, a győzelemhez való jogra, az átvezető animációk megállításának illetve átugrásának, a játékból való kilépés, illetve mentés lehetőségeire, a beállítások megváltoztatásának jogára és még több hasonló ergonómiai alapelvre. tovább...

MMORPG bűntények

2005-08-24 04:04:12

Az elmúlt héten két MMORPG-kre specializálódott cyberbűnözőt is elkaptak! Az egyikük a Lineage II című játékban rabolta ki játékostársait úgynevezett "botok" segítségével, majd az ellopott virtuális javakat valós pénzért adta el. A kínai cserediákot a japán hatóságok tartóztatták le, miután legyőzhetetlenné programozott hősével megvert és kirabolt több online játékost. tovább...

Ellentmondások a videojáték-agresszió vitában?

2005-08-24 04:03:01

 A videojátékok agresszióhoz vezetnek állítja egy nemrég megjelent kutatás, mely szöges ellentétben áll egy egy héttel korábbi beszámolónak! Az újabbik elemzés szerint az elmúlt húsz év vizsgálatai ok-okozati összefüggést mutattak ki a videojáték-erőszak, illetve a játékosok agresszivitása között. A Saint Leo Egyetemen kutatói szerint különösen a gyerekek és tinédzserek körében, ezen belül is a fiúknál tapasztalható a jelenség. Elisabeth Carll, a "Játék és interaktív média erőszak bizottság" társ-elnöke szerint a legkomolyabb veszélyt azok a jelenetek jelentik, amelyben az erőszak büntetlenül marad, hiszen ezek azt sugallják, hogy az agresszió hatékony konfliktus-kezelési módszer. A játékokban pedig ez a motívum kifejezetten gyakori. tovább...

A videojátékokban rejlő oktatási potenciál felmérése - végre

2005-08-24 04:01:40

A videojátékok fejlesztő hatása régóta közhelyszerű, ámde valós kutatási eredményeket nélkülöző frázis az információs társadalom kutatók körében. Az MIT által szervezett Edutainment konferenciák mindeddig nem hoztak igazi áttörést a témában, azonban a videojáték-ipar erősödésével most már a játékfejlesztők oldaláról is megjelent az igény, hogy végre tiszta vizet öntsenek a pohárba.
tovább...

GTA - nyugalom vagy vihar előtti csend?

2005-08-10 10:41:08

Csitulnak a kedélyek a Grand Theft Auto: San Andreas körül. Mint ismeretes, a játék PC-s megjelenése a videojáték-történelem eddigi legnagyobb viharait kavarta. Egy holland fiatalember modifikációjának hála elérhetővé váltak a játék addig titokban tartott szexuális tartalmú jelenetei, amelyeket a konzolos verzióból csak egy igen bonyolult eljárással lehetett elérni.

A szex-jelenetek nyilvánosságra kerülése után megannyi szervezet és politikus követelte az eset kivizsgálását, beleértve Hilary Clinton szenátorasszonyt, és Patricia Vance-t, a játékok életkori besorolását végző ESRB elnökét. A vizsgálat nem hozott nagy meglepetést: a játék eredetileg is tartalmazta a kérdéses jeleneteket. A fejlemények azonban annál érdekesebbek. tovább...

Virtuális Valuta-árfolyam

2005-08-10 10:35:53

Komoly problémát jelent az információhiány a virtuális javak kereskedelmében - áll a Cnet.com összefoglalójában. Míg a játékosokat általában a legjobb valuta-árfolyam felkutatása okoz gondot, addig az egyes államok a játékbéli javak értékének felbecslésén, és megadóztatásán törik a fejüket. tovább...

Kína keményít

2005-08-10 10:29:36

A kínai kulturális, illetve informatikai minisztérium azonnali rendeletében tiltotta ki a kiskorú játékosokat azokról a szerverekről, ahol egymás ellen küzdhetnek, és - ha úgy adódik - virtuálisan meg is gyilkolhatják játékostársaikat.

tovább...

A 102.VO vadászosztály bemutatója a 2005. Kecskeméti repülőnapon.

2005-07-23 11:27:57

Az augusztus 6-7 között kecskeméten megrendezésre kerülő Nemzetközi Repülőnapon a 102. „Ricsi” Virtuális Vadászosztály is képviselteti magát az IL-2 Forgotten Battles nevű repülőszimulátorral.

A játékot az osztály tagjai mutatják be rövid repülések keretében, mely a felállított kijelzőkön nyomon követhető.

A nagyközönség számára is biztosított lesz a játék kipróbálása, melyhez az osztály tagjai hasznos tanácsokkal szolgálnak és remélik, hogy minél több emberrel meg tudják ismertetni a repülésszeretet ezen formáját.

Meghívó

tovább...

Hazai cybersport

2005-07-20 09:43:04

Még lehet nevezni az augusztus 5 és 7 közt megrendezésre kerülő GPS6-ra. Magyarország legnagyobb Counter-Strike bajnokságát ezúttal is a szolnoki olajcsarnokban rendezik meg. Mivel a befizetés sorrendje dönti el kik jöhetnek végül a versenyre, akik időben utalnak még beférkőzhetnek a korábban nevezettek elé is! A GPS6-ra összesen 64 Counter-Strike és 8 Counter-Strike: Source csapatot várnak! További információk a verseny hivatalos oldalán!
Szintén lehet még nevezni a szeptember 17 és 25 közt megrendezésre kerülő Jetfly légiharc kupára, ahol vadászrepülőgépek szerelmesei mérhetik össze tudásukat. A jelentkezési űrlapot a www.jetfly.hu oldalról lehet elérni!
tovább...

Forró hangulat a GTA körül

2005-07-20 09:35:37

Mint a múlt heti híreinkből kiderült a játék PC-s verziójának megjelenésével szinte egy időben elérhetővé vált az úgynevezett "Hot Coffee" modifikáció, amelynek segítségével a játékosok hozzájuthattak egy finoman kifejezve "malac" mini-játékhoz a GTA-n belül.

tovább...

Új álompár a videojáték-piacon?

2005-07-20 09:20:52

Hogy a nagyhal kapta-e be a kishalat, vagy fordítva történt, azt valószínűleg csak utólag fogjuk tudni eldönteni, de tény, hogy a Half-Life sikerjáték fejlesztője, a Valve többéves együttműködési megállapodást írt alá a videojátékok mamutvállalatával, az Electronic Arts-szal.
tovább...

Még mindig a GTA

2005-07-16 01:28:14

Nyugodtan állíthatjuk, hogy a Grand Theft Auto sorozat mindenidők legvitatottabb videojátéka. A Playstation 2 konzolon addig soha nem látott eladásokat produkáló szoftver most újabb kellemetlen szituáció elé állította a videojátékok osztályzását végző amerikai ESRB-t.
tovább...

Kínos Battlefield 2 javítás

2005-07-16 01:26:35

A cybersportok eddigi történetének legkínosabb balfogását követte el az Electronic Arts! A sokak által várt Battlefield 2 ugyanis nemcsak őrült hardver-igényével bosszantotta fel a játékosokat, hanem bug-hegyeivel is. Természetesen a multinacionális vállalat aligha késlekedhetett és sietve kiadott egy javítócsomagot a játékhoz, amely azonban inkább csak rontott a helyzeten. Egy durva memória-kezelési hiba, a baráti egységek neveinek helytelen megjelenítése következtében a patch játszhatatlanná tette a játékot. tovább...

Fekete MMORPG hírek

2005-07-16 01:25:16

Szervezett MMORPG gengszter-bandát fülelt le a koreai rendőrség. A főként kínai hackerekből felbérelt csoport trójai falovakkal, illetve DoS támadásokkal jutott hozzá mintegy 50 000 koreai játékos nevéhez és jelszavához, továbbá 150 000 dollár értékű virtuális vagyonhoz. tovább...

Bedurvult az ESA

2005-07-16 01:23:46

A Szórakoztató Szoftverek Szövetsége, vagyis az ESA rendkívüli sajtóhírként jelentette be legújabb akciójukat. Az "Operation Site Down", vagyis a világ legnagyobb warez szerverei ellen indított összehangolt támadásuk során összesen több mint 120 szoftver-kalózt azonosítottak a világ különböző pontjain, illetve leállították a tört videojátékok disztribúcióját végző nyolc legnagyobb warez-szervert. tovább...

Egy mozgalmas nyár...

2005-07-06 02:49:56

Mozgalmas hónap kezdődött a hazai cybersport életben!

Elsőként Gody papáról, és az xDK klánról kell beszámolnunk, akik reményeink szerint e hír publikálásakor már Párizsban vannak, és lázasan készülnek a holnap kezdődő Electronic Sports World Cupra. A Louvreban rendezett tornán egyébként az xDk-n kívül még egy szóló versenyző képviseli hazánkat, Varagh, aki az Unreal Tournament 2004 játékban mérkőzik majd meg...


tovább...

Blade&Blood - avagy újabb videojáték-gyilkosság

2005-07-06 02:03:36

Újabb videojáték-gyilkosság történt ezúttal Tajvanon: egy tizenéves támadt váratlanul egy Internet-kávézóban társára. A fiatalember akkor vesztette el az önuralmát, amikor a tizenkilenc éves társa kiütötte őt a Blade&Sword nevű online játékban. A kiesése miatt meglehetősen dühös fiú ezután átment a szemközti vasedénybe, ahol vett egy machetet, majd visszatért a Net-Caféba, és brutálisan meggyilkolta legyőzőjét. tovább...

Kína videojáték-stratégiája

2005-07-06 02:02:11

Ebben a hónapban hozza nyilvánosságra a kínai kormányzat az online játékipar fellendítését célzó stratégiáját. Zhang Xinjian, a kulturális piac minisztériumának államtitkára elmondta, hogy az Informatikai Minisztériummal együtt az online játékok fejlesztésére, illetve szabályozására készülnek. tovább...

Kínai függők

2005-07-06 02:00:38

Kína klinikát tart fenn az Internet- illetve játékfüggő fiatalok számára - tudhattuk meg a CNN World News tudósításából. A Pekingben működő intézmény falai közt tizenegy orvos nyújt segítséget a számítógép rabjainak. A legtöbben 14-24 év közti fiatalok, akik nem tudnak szabadulni az online játék mellől, vagy a chatszobákból. A legtöbbjük számára a gép egyfajta menekülési útvonalat jelent a hétköznapokból, a családi, tanulmányi gondok elől.
tovább...

Játék és tájékozódás - egy kutatás eredménye

2005-07-06 01:59:37

Egyre több pszichológiai kísérlet eredménye látott napvilágot az elmúlt hetekben a videojátékokkal kapcsolatban. Legutóbb a Washingtoni Egyetem pszichológusa, Dr. Alan Castel szolgált meglepő adatokkal. A kutató arra volt kíváncsi, hogy hogyan befolyásolj a rendszeres játék az emberek keresési, tájékozódási gyorsaságát. tovább...

ELSPA jelentés a női játékról

2005-07-06 01:58:04


A múlt héten futótűzként terjedt el a női játékosokkal foglalkozó ELSPA jelentés híre. A játékszoftverek kiadóinak brit szövetsége ebben egyértelműen megfogalmazta, hogy igény tartanak a videojátékok női felhasználóira, és ennek érdekben több női tartalmat szeretnének látni.

tovább...

Cybersport a WAN2-n

2005-06-29 17:54:02

A héten Mezőtúron, a Wan2 fesztiválon parkol az eMagyarország kamionja. A megszokott Internet-használat mellett a csütörtöki napon a hazai cybersport élet kimagasló teljesítményt nyújtó játékosaival is találkozhatnak az érdeklődők. Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium és a level up produkció közös rendezvényén az Elelctronic Sports World Cupon hazánkat képviselő xDk klán három tagjával, illetve az WCG Europe negyedik helyezett Starcraft játékosával, Gorkyval játszhatnak a WAN2 Fesztivál vállalkozó kedvű látogatói. tovább...

JETfly Légiharc Kupa - update

2005-06-29 17:50:27

Az eredeti meghirdetett időponttól eltérően rendezzük a III. Magyar Repülő Szimulátor Bajnokság döntőjét. Mind a selejtezőknek és mind a verseny döntőjének a 2005. szeptember 17-25 között megrendezésre kerülő InfoMarket kiállítás fog helyet adni a következő időbeosztásban. 2005. szeptember 17-18 között tartjuk a selejtezőket és 2005. szeptember 23-25 között pedig a verseny döntőit. Szeptember 19-23 között a kiépített rendszer szabadon használható az InfoMarket kiállítás látogató számára. tovább...

Morális pánik 2005 június!

2005-06-29 17:43:03

Úgy tűnik minden nyárra jut a médiaelméletben "morális pánik" néven emlegetett jelenségből. Ahogy tavaly, úgy idén is a videojátékok váltak a vakációjuk közben unatkozó tévések, újságírók elsődleges célpontjává... tovább...

Buffy Csodaországban

2005-06-29 17:36:35

A Buffy sorozatból ismert Sarah Michelle Gellar játsza majd Alice szerepét, a kultusz játékdesigner, American McGee játékából készülő filmben. A klasszikus Lewis Carroll történetet folytatása a Csodaországbéli kalandok után játszódik néhány évvel. tovább...

Gamepal - újabb biznisz az MMORPG világban

2005-06-29 17:35:23

"Bérelj magadnak hőst!" hirdetik szolgáltatásukat, a "Gamepalt" az online szerepjátékok legújabb kereskedői. Első lépésben potom 300 dollárt (azaz több mint 60 000 Ft-ot) kell letétbe helyezniük ahhoz, hogy 14 népszerű MMORPG 50 karaktere közül egyet kikölcsönözhessünk magunknak némi kalandozás erejéig. tovább...

Új immerzív játék

2005-06-29 17:33:56

Egyre többen kísérleteznek a játékosokat fizikailag megmozgató, úgynevezett immerzív játékokkal. Nemrégiben a Kick @ss Kung-Fu című alkotást mutatták be, amelyben egy kamera és egy megfelelő szoftver segítségével mi magunk is részeseivé válhatunk egy verekedős akciójátéknak. Sőt, akár a gravitációt legyőzve ugorhatunk, rúghatunk a képernyőn, mint a kung-fu filmek szereplői, még csak rejtett kábelek, vagy videó vágás sem kell hozzá! tovább...

Neopets - a teve gazdag rokonsága

2005-06-29 17:33:08

160 millió dollárt fizetett az MTV a Neopets nevű Weboldalért, amelyet a statisztikák szerint ötmilliárdan látogatnak havonta. A hazai Tétova Teve Klubhoz hasonló oldal regisztrált felhasználóinak száma jelenleg több mint 25 millió, a Nielsen / Netrating felmérései szerint ezzel az ötödik legnépszerűbb gyerekoldal volt az elmúlt hónapban. tovább...
< Előző | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | Következő >