Kínos Battlefield 2 javítás

2005-07-16 01:26:35

A cybersportok eddigi történetének legkínosabb balfogását követte el az Electronic Arts! A sokak által várt Battlefield 2 ugyanis nemcsak őrült hardver-igényével bosszantotta fel a játékosokat, hanem bug-hegyeivel is. Természetesen a multinacionális vállalat aligha késlekedhetett és sietve kiadott egy javítócsomagot a játékhoz, amely azonban inkább csak rontott a helyzeten. Egy durva memória-kezelési hiba, a baráti egységek neveinek helytelen megjelenítése következtében a patch játszhatatlanná tette a játékot.
Az Electronic Arts ekkor egy nem túl elegáns, de legalább őszinte sajtóközleménnyel megkérte játékosait, hogy távolítsák el a felpatchelt Battlefield 2-ket gépeikről, helyette - a hamarosan érkező javításig - inkább az eredeti telepített játékkal játszanak!
Mindeközben még mindig akadnak olyan honlapok, amelyek a 1.01-es patchet ajánlják a játékosoknak, újabb és újabb kellemetlenséget okozva. Az EA példája mindenesetre elgondolkodtató a többi kiadó számára is, akik hajlamosak lespórolni a tesztelési-minőségbiztosítási fázist a fejlesztésből.