Egy mozgalmas nyár...

2005-07-06 02:49:56

Mozgalmas hónap kezdődött a hazai cybersport életben!

Elsőként Gody papáról, és az xDK klánról kell beszámolnunk, akik reményeink szerint e hír publikálásakor már Párizsban vannak, és lázasan készülnek a holnap kezdődő Electronic Sports World Cupra. A Louvreban rendezett tornán egyébként az xDk-n kívül még egy szóló versenyző képviseli hazánkat, Varagh, aki az Unreal Tournament 2004 játékban mérkőzik majd meg...Az xDk tagjaival a múlt héten a WAN2 Fesztiválon is találkozhattak az érdeklődők az eMagyarország Roadshow kamionján, ahol a Starcraft bajnok Gorky társaságában játszottak barátságos mérkőzéseket az esemény látogatóval. A Roadshow kamion e hét csütörtökön is cybersportolókat fogad, ezúttal Sopronban, a VOLT Fesztiválon.


Július elsejével itthon is megkezdődött a World Cyber Games versenysorozata, amely - a múlt heti level upban elhangzottaknak megfelelően - ezúttal jelentős mértékben online keretek közt zajlik. A level up július 5.-i adása egyben a játékok egyik állomása, melynek során a tavalyi győztes Gorky, és trónkövetelője, Naib küzd meg egymással.


A hétvégén zajlott az első hazai Battlefield 2 LAN-Party az Electronic Arts szervezésében. Az eseményen előre telepített compó gépeken zajlottak meccsek. Az ingyenes rendezvény során így azoknak is lehetőségük volt megismerni a játékot, akik eddig még nem szánták el magukat arra, hogy kipróbálják a háborús szimulációt.


Megkezdődött a nevezés a legnagyobb hazai Counter-Strike LAN eseményre, a GPS6-ra. A regisztráció a gps6.gpslan.com címen érhető el. Érdemes sietni, mivel a verseny most már nemcsak színvonalában, de összdíjazásában is európai lesz, sőt a szervezők ezúttal külföldi klánok nevezésére is számítanak.


Szintén július 15.-ig lehet nevezni a Summer Last Partyra, amely augusztus végén, Pécsett ad helyett a kevésbé népszerű, "Forgotten Games" játékoknak. Jelenleg SWAT4, Unreal Classic, Call of Duty, illetve GTR versenyek indulnak, de a szervezők számítanak a hazai Starcraft és Warcraft scene tagjaira is! A Forgotten Games kezdeményezés mindenesetre messzemenőkig tiszteletreméltó, hiszen a cybersport világában igen gyakran feledkezünk meg a játékvilág mégoly színvonalas produktumairól.