Hírek

< Előző | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | Következő >

In memoriam Mitchell S.

2006-02-24 17:42:18

Neves médium próbált hasznot húzni egy halálesetből? Újabb médiafiaskóhoz vezetett az újságírói sztereotípia, ezúttal a Yahoo és a CNN ült fel egy rosszindulatú híresztelésnek.
tovább...

Leültetve

2006-02-24 17:38:50

Videojátékokat használ a skót rendőrség a bűnmegelőzésre. A rend őrei a cél érdekében Playstation 2 bajnokságot szerveztek. tovább...

Bumm a fejbe!

2006-02-24 17:36:07

A 25 to Life játék nem nyerte el mindenki tetszését. Egy alapítvány szerint a játékban túl sok káros - erőszakra buzdító - motívum található. tovább...

Huszonhat milla... bár ez csak játék!

2006-02-24 17:31:45

A kínai kormányzat nemrég kiadott közleménye szerint országukban 26 millió online játékos található. A dokumentum szerint a kínai online játékipart elsősorban a casual, vagy eseti játékok, illetve a mobil játékok serkentik majd leghatékonyabban.
tovább...

Érted? Ha nem, tornáztasd az agyad DS-sel!

2006-02-24 17:30:02

A japán Tokuhoku Egyetem munkáját dicséri az az "Agytorna" nevű játékprogram, amely hamarosan Európában is kaphatóvá válik Nintendo DS konzolra. A hang és érintés segítségével vezérelhető szoftverben különféle feladatokat kell megoldanunk, amellyel a lehető leghatékonyabb módon fejleszthetjük szürkeállományunkat. A játékmegjelenést elsősorban nyelvi-lokalizációs problémák lassítják Európában.
tovább...

Negatív reklám

2006-02-24 17:29:05

Megharagudott a Valve a Counter-Strike pályákra kirakott Subway reklámok miatt - adta hírül a Gamepro. A játékgyártó cég pert helyezett kilátásba a játék felületeinek módosításával foglalkozó Engage In-Game Advertising ellen. tovább...

Eladási rekord!

2006-02-24 17:26:56

Az NDP Group adatai szerint 2005-ben újabb rekordot döntöttek a videojáték-eladások az Egyesült Államokban. Az eddigi legnagyobb bevételt 2002-ben érte el az ipar, 10,2 milliárd dollárral. Tavaly megdőlt a csúcs, hiszen a játékok összesen 10,5 milliárd dollárt hoztak a konyhára.
tovább...

... kis türelmet

2006-01-29 17:24:38

Honlapunk hamarosan megújul. Mondhatni újjászületünk... szóval kis türelmet kérünk! :)
tovább...

Új FIFA büszkeség: Mokos Gábor

2005-12-22 08:45:48

Látványos és izgalmas londoni döntovel zárult a nagysikeru FIFA Interaktív Világkupa (FIFA Interactive World Cup – FIWC) idei szezonja. Az Interaktív Focikupa végso állomásán a világ legjobb játékosai küzdöttek meg egymással az „AZ ÉV INTERAKTÍV FIFA JÁTÉKOSA" címért az EA SPORTS™ Microsoft Xbox 360 konzolján futó FIFA 06: Útban a FIFA Világkupa felé játékán. Az egész napon át tartó, rendkívül fárasztó menetek után a dönto csatában, a 15 éves Mokos Gábor egészen a második helyezésig jutott el, átengedve a világbajnoki címet a 18 éves angol Chris Bullard-nak, aki ezzel kivívta részvételét a Zürichben megrendezett ’FIFA Világkupa Játékosok Gáláján’.

tovább...

PEGI jelzések Magyarországon önszabályzással

2005-12-14 01:01:11

A PEGI (Egységes Európai Játékinformációs Rendszer) jelzései már jó ideje láthatóak minden újonnan boltokba kerülő számítógépes és videojátékon az Európai Unió legtöbb tagállamában. Hazánkban eddig az életkori besorolást és a tartalmi jelöléseket nem volt kötelező feltüntetni a játékszoftverek dobozain.
tovább...

Használt játékok - a játékipar legnagyobb félelme?

2005-12-14 00:59:35

Komoly veszélyforrásként értékelik a másodkézből árusított játékokat a legnagyobb kiadók. Az újracsomagolt, és kifogástalan állapotban alacsonyabb áron terjesztett játékok ugyanis évente körülbelül százmillió font bevételtől fosztják meg a brit játékforgalmazókat. A kiadók most összedugták a fejüket, hogy kitalálják a megoldást. Elsősorban a játékokból gyártott felesleg lefaragásával igyekeznek hatékonyabbá tenni a piacot. A gondot azonban az okozza, hogy ha a fogyasztók alacsony áron is hozzájuthatnak a legújabb játékokhoz, így - a kiadók szerint - a piac aligha lesz képes növekedni. tovább...

Biztonságosabban telefonálnak autóban a játékosok

2005-12-14 00:57:18

A Kísérleti Pszichológia tudományos folyóiratában publikálták azt a cikket, amely a többirányú figyelemmegosztásból fakadó reakcióidő-növekedéssel foglalkozott. A jelenség leginkább a mobiltelefonnal rendelkező autósokat érinti, akik minden igyekezetük ellenére lassabban reagálnak a külvilág eseményeire, mint azok, akik csak az útra figyelnek. tovább...

Szavazás

2005-12-11 01:53:53

Minden bizonnyal sokakat meglepett, hogy a vasárnap estig hirdetett szavazást idejekorán lezártuk Ennek az volt az oka, hogy a (free) honlap-rendszerünk sajnos megadta magát néhány vicces kedvű felhasználó leleményességével szemben!

Ezzel együtt az eredményeket rögzítettük, és ennek fényében fogunk díjakat osztani a legeredményesebb és legkedveletebb játékosoknak. Minden kiemelt cybersportolónak gratulálunk az egész éves munkájukhoz!

A továbbiakban szeretnénk bővíteni az esetlegesen kimaradt scene-ek jelölteivel, a legsikeresebbek listáját! Így aki hírt szeretne adni valamely fel nem sorolt közösség teljesítményéről, az a levelup kukac levelup pont hu címen megteheti! tovább...

2005. év cybersportolója

2005-12-10 00:55:59

Tegnap déltől él a szavazás Magyarország top játékosairól a ludologia.hu oldalon! Kis akciónknak híre ment jónéhány scene-en belül, és már eddig is jónéhány szavazat érkezett a büszkségeinkre!

A szavazás igazságtalan, és ezt mindannyian jól tudjuk! Megannyi játékos közösség jeles képviselőit lehetett (és illett) volna felsorolnunk, az NFS-től a CoD-ig, a Heroestól az NHL-ig. Ezt nem tettük meg, és ezúton is szeretnénk bocsánatot kérni azoktól, akik méltatlanul kimaradtak!

A szavazás azért is igazságtalan, mert győztest hirdetni ennyire eltérő játékok bajnokai közt szükségtelenül fals eredményhez vezet. Azonban ahogy az egyik fórumozó írta: talán ez a kis akció rávilágít arra milyen sokan vagyunk, és mennyire színes is a magyar játékos-társadalom!

Lássuk most a játékosokat egyenként.... tovább...

BBC "State of Play" felmérés

2005-12-06 23:54:40

Izgalmas statisztikai adatokkal szolgált a BBC "State of Play" felmérése, amelynek eredményeit a múlt héten hozták nyilvánosságra.

A kutatás során hat és hatvanöt év közötti brit lakosokat kerestek meg - játékosokat és nem-játékosokat egyaránt. A megkeresettek 59 %-a játszott már valamilyen interaktív játékszoftverrel, közülük a nők aránya 48 %! Mára már nem is számít megdöbbentő adatnak, hogy a kutatásban megkérdezett hat és tíz év közötti gyerekek 100 %-a játszott már valamilyen interaktív szórakoztató szoftverrel tovább...

Tokyo Game Show kérdőív

2005-12-06 23:53:09

 
1000 látogató véleményét kérdezték meg a Tokyo Game Show-n végzett közvélemény-kutatás során. A válaszadók konzol-vásárlási szándékairól, illetve a kedvenc műfajaikról olvashattunk  nemrégiben publikált kutatási beszámolóból. A japán piac úgy tűnik Playstation 3 lázban ég, a 71,8 % tervezi megvenni a konzolt, míg 35 %-uknak PSP-re fáj a foga. Az Xbox 360 népszerűsége is magasabb volt a vártnál, 23 %-ával megelőzte a 21 %-on landoló Nintendo Revolutiont.

tovább...

Family Entertainment Protection Act

2005-12-06 23:52:11

Idén júliusban robbant ki a GTA San Andreas jól ismert Hot Coffee botránya. Hillary Clinton szenátorasszonyban már ekkor megfogalmazódott a családi szórakozásvédelmi törvény gondolata. A tervezetet Joe Lieberman szenátorral a jövő héten tárják a kongresszus elé.

Az egykori first lady nyilatkozatában kiemelte: nem szeretné a felnőtteket korlátozni a játékban, de azt mindenképp el szeretné kerülni, hogy a gyerekek olyan játékokat vásárolhassanak maguknak, amelyben erőszakos vagy pornográf tartalommal találkozhatnak.

A családi szórakozásvédelmi törvény öt területet szabályozna... tovább...

Fatal1ty aratott

2005-11-28 13:57:05

 Johnatan Wendel, vagy ismertebb nevén Fatal1ty nyerte a CPL World Tour Painkiller döntőjét. Az élő játékos legenda 150 000 dollárral, azaz körülbelül 30 millió forintnyi összeggel lett gazdagabb. A döntőt egyébként Sander Kaasjager - nicknevén Voo - ellen játszotta, akivel ketten végig a verseny legkiemelkedőbb teljesítményét nyújtották. A CPL World Tour tíz állomásán, kilenc országban mérkőztek meg a legjobbak, a döntőt végül New Yorkban tartották. A profi cyberatléták ligájának utazó bajnokságán összesen egymillió dollárnyi nyeremény talált gazdára. A 2006-os World Tourt Quake 4-ben rendezik. tovább...

Warcraft tragédia

2005-11-28 13:56:25

 
Bizonyára sokan hallottak arról a kínai kisfiúról, aki megannyi játékkal töltött óra után kiugrott a lakásuk 24. emeleti ablakán. A gyerek szülei a World of Warcraft kiadóját, a Blizzardot tartották felelősnek a történetekért - mondván a tizenhárom éves fiuk a WOW egyik jelenetét utánozva lett öngyilkos -, és beperelték a céget. A történtek nyomán egyre nagyobb figyelem irányult a Távol-Keleten népszerű online szerepjátékokra, amelyeket most már több országban is korlátozni akarnak.

A storyban, amely - sokakat megbotránkoztatva - körbe járta a világot egyetlen aprócska hiba volt, amelyre egy kínai blogger hívta fel a figyelmet: a World of Warcraft ugyanis nem volt elérhető Kínában egyészen 2005 májusáig, a tragédia pedig jóval ezelőtt történt.

A szülők azonban nem tágítanak a pertől, mindössze nem a szerepjátékot, hanem a cég korábbi Warcraft 3 című stratégiai játékát okolják a szerencsétlenség miatt.

tovább...

Jack Thompson a pácban

2005-11-28 13:54:40

 
Már a bírók is túlzásnak tartják Jack Thompson videojáték-ellenes hadjáratát. A hírhedt floridai sztárügyvéd ezúttal két meggyilkolt rendőr családját képviselte a Sonyval, illetve a Rockstar játékfejlesztő céggel szemben Alabamában. Az ügyről már hallhattunk: a 18 éves Devin Moore-t autólopás közben tartóztatták le 2003 tavaszán. Az ifjú afro-amerikai diák ekkor kikapta az egyik rendőr szolgálati fegyverét, majd lelőtte mind az őt előállító két rendőrt, mind pedig a diszpécsert. Moore-t négy órával később fogták el. A fiatal azzal védekezett, hogy a mozdulatot a Grand Theft Auto című játékból tanulta: "Az élet egy videojáték, mindenkinek meg kell halnia egyszer" - nyilatkozta.

A fiút, aki érettségi után a légierőkhöz akart csatlakozni végül halálra ítélték. De a lelőtt rendőrök családja nem elégedett meg ennyivel. Be akarták tiltatni a videojátékot, amely - véleményük szerint - a tragédiát okozta. A hírhedt Jack Thompson temperamentuma azonban úgy tűnik nem vitte előrébb az ügyet, mivel a bíróval többször is komoly nézeteltérése akadt szélsőséges sajtónyilatkozatai miatt. Thompson addig feszítette a húrt míg végül elvették tőle az ügyet, sőt igen jó esélye van arra, hogy egész Alabama államban felfüggesztik az ügyvédi engedélyét. A tárgyalások azonban tovább folytatódnak, egy másik ügyvéd közreműködésével.

tovább...

Fortis kupa a hétvégén

2005-11-22 14:41:55

Európa legjobb virtuális vadászpilótái Magyarországon! November 26-án, szombaton zajlik a C+D kiállításon a FORTIS Légi Harc Kupa, a repülőszimulátorosok Európa bajnoksága. A repülés, a haditechnika szerelmeseit a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont B pavilonjába várják az esemény szervezői! Kényelmesebbek a teljes versenyt nyomon követhetik a www.jetfly.hu és a www.legiharckupa.hu oldalakon streaming videó formában. tovább...

Ancients a top 8-ban!

2005-11-22 14:41:25

Ma reggel hazatértek a WCG magyar cyber-gladiátorai! Bár dobogós helyezést ezúttal sem sikerült elérnünk, az Anciets klán a top 8-ban végzett, és ezzel az eddigi legszebb hazai eredményt produkálták a WCG történetében. Az éremversenyben egyébként idén a Team USA, vagyis az amerikai csapat bizonyult a legjobbnak két arannyal, és egy egy ezüst éremmel, őket követik a koreaiak, illetve a Brazilok. A WCG öt napján összesen több mint 55 000 néző kereste fel az arénát. A záró ceremónián Dr. Lee Boon Yang, Szingapúr Informatikai Minisztere elmondta: "A digitális játékok a teljes szórakoztató ipar és média ökoszisztéma részei, nagy üzlet, és a globális kreatív gazdaság egyre növekvő résztvevői. Ezért büszkék vagyunk hogy olyan események házigazdái lehetünk, amelyek Szingapúr helyzetének erősödését szolgálják mind regionális központként, mind pedig Ázsia kapujaként." tovább...

Xbox 360 - Ma!

2005-11-22 14:40:50

A mai nap jelenik meg az Xbox 360 az Egyesül Államokban. Az elsőként piacra kerülő új-generációs konzolt hazánkban is komoly játékos közösség várja. Világszerte Xbox 360 partikat rendeznek, ahol a buli mellett a rajongók általában hajnalig tartó játékkal ünneplik az új hardvert. A Nielsen Media Research a napokban hozta nyilvánosságra azt a kutatási eredményét, amely szerint az aktív játékosok körülbelül fele fogja megvárni, hogy mind az Xbox 360, mind pedig a konkurens Playstation 3 megérkezzen a boltokba, és csak a tesztelés után veszi majd meg a konzolok egyikét. A kutatásból az is kiderült, hogy az Xbox 360-at inkább a jelenlegi Xbox tulajdonosok, míg a Sony üdvöskéjét a PS2-t használók várják inkább. Ne feledjük azonban, hogy a két játékkonzol megjelenése közt még lesz egy-két fontos  esemény, mint például a Nintendo Revolutionjének megjelenése, vagy - nemes egyszerűséggel - a Karácsony. tovább...

Németország keményít

2005-11-22 14:40:16

 Szigorítaná a számítógépes és videojátékok eladását az új német kormány. "Felnőni erőszak nélkül" tűzte ki mottójául az új koalíciót alkotó két nagy német párt. A politikusok szerint a jövőben nincs helyük a véres videojátékoknak! A németek eddig is sokkal szigorúbban vették a videojátékok korhatár-besorolását más országoknál, ezért is használják a mai napig az Európában elterjedt PEGI helyett a saját, USK rendszerüket. A mostani kormánypártok azonban megelégelték, hogy a videojátékok korhatárai csak tájékoztató jelleggel szerepelnek a szoftverek borítóján, és valószínűleg a kaliforniai és illinoisi példát követve hamarosan Németországban is büntetik majd a felnőtteknek szóló játékok kiskorúaknak történő árusítását. tovább...

Reklám a Mátrixban

2005-11-22 14:39:38

Hamarosan érkezik a Matrix Online 38-as számú javítása, amely többek közt lehetővé teszi, hogy a Massive Incorporated kitegye, és rendszeresen frissíthesse reklámjait, hirdetéseit a játék virtuális felületein. Mint korábban már hírt adtunk róla, a Massive komoly erőket mozgósított az online játékokban való reklám- és hirdetési felületek kidolgozására, hasznosítására. A házak falain, a metróban így most már nemcsak a Sony saját hirdetéseivel, illetve a játékhoz kapcsolódó ajándéktárgyakéval találkozhatunk, hanem ezentúl a Massive ügyfeleinek reklámjaival is. tovább...

Project Entropia és az MMORPG ingatlan-biznisz

2005-11-19 20:06:37

Visszanyerte a pénzét az a befektető, aki egy évvel ezelőtt a Project Entropia nevű játékban 13 700 fontért, azaz több mint ötmillió forintért vásárolt virtuális szigetet. A BBC riportja szerint a sziget-tulajdonos felparcellázta területeit, és a telkeket jó áron értékesítette, továbbá megadóztatta azokat a játékosokat, akik vadászni, esetleg bányászni akartak virtuális birodalmában. A múlt hónapban egy űrállomás talált gazdára a játékban potom 57 000 fontért. A boldog tulajdonos, Jon Jacobs szerint míg a valós ingatlanpiac haldoklik, addig a virtuális világokban igazi gazdasági robbantásnak lehetünk tanúi. A játék hivatalos pénzneme a PED, amely jelenlegi árfolyamon 20 forint körül váltható. A Project Entropia 2003-ban indult, és jelenleg 300 000 regisztrált felhasználója van. tovább...

Erőszakos videojátékok elleni törvény - csak a karácsony után?

2005-11-19 20:05:47

Elhalasztották az erőszakos játékok elleni törvény bevezetését Michigan államban. Mint ismeretes a felnőtteknek szóló játékokat december elsejétől lett volna tilos kiskorúaknak eladni. Az ESA és a VSDA játékipari szervezetek azokban szólásszabadság alkotmányos jogával érvelve megtámadták a törvényt. Michigan legfelsőbb bírája, George Caram Steeh - aki maga is szkeptikus a törvényt illetően - most leállította a hatályba léptetést, és újra tárgyalását javasolta. tovább...

Maláj korlátozások

2005-11-19 20:04:29

 Éjfél után tilos lesz az online játék egy maláj városban. Az Internet-kávézók speciális szórakoztatási engedélyeket kapnak a játékokhoz a Subang Jaya nevű városban. A hatóságok szúrópróbaszerűen ellenőrzik a kávézókat, és ahol játékosokat találnak éjjel, azoktól a helyektől megvonják az engedélyt. A játékosokat pedig hazaküldik. A korlátozást azért vezették be, mert egy aggódó édesanya a rendőrség segítségét kérte eltűnt fia felkutatásához, a tinédzsert végül egy Internet-kávézóban találták meg, ahol már negyvennyolc órája játszott. tovább...

Bill Roper a játékok és az Internet kapcsolatáról

2005-11-19 20:03:55

 "Az Internetes játék még nem tetőzött"  fogalmazta meg véleményét Bill Roper, a Warcraft játékdesignere a koreai G* (G-Star) konferencián. Jelenleg 1 milliárdan használják az Internetet, és ez a szám 130 millióval több mint egy évvel ezelőtt. Roper szerint még mindig bőven van hely online játékosoknak. A növekedés üteme állandó volt az elmúlt években. Szintén az online gamerek számát növelhetik az új-generációs konzolok, amelyek igen nagy mértékben építenek az Internetes szolgáltatásaikra. A valós gyarapodás számszerűsítését hátráltatja azonban, hogy a Playstation 3 konzol például nem rendelkezik központi szolgáltatással, így aligha lesz megállapítható, hogy hány új Internet-felhasználót nyert a világ a játékgép által. tovább...

Légiharcok - line up és broadcast

2005-11-19 20:02:53

A jövő hét végén kerül megrendezésre az I. Európai Repülőszimulátor Bajnokság, amelyet a C+D 7. Közép-Európai Védelmi Felszerelés és Repülési Szakkiállítás keretein belül rendeznek a BNV területén. Magyarországról az MH-59-es Szentgyörgyi Dezső repülőbázis két géppárral képviselteti magát: Zsámbóki Tibor alezredes (Tibi apu), a Dongó század századparancsnoka, Alföldi Csaba (Vegeta) századossal, illetve Szatmári László (Szatyi) főhadnagy, 2003-as szimulátor-bajnok a 2005-ös negyedik helyezett Molnár Tibor századossal. A teljes verseny a www.jetfly.hu és a www.legiharckupa.hu oldalakon követhető streaming videó formában. tovább...

Bill Gates at the Enemy

2005-11-19 20:01:17

A Doom film megjelenésével egy időben egy másik, a játékhoz kapcsolódó alkotás is igen nagy népszerűségnek örvend. Bill Gates 1995-ös videójáról van szó, ahol a Microsoft feje nemes egyszerűséggel besétál a játékba, majd a legújabb Windows 95 operációs rendszerről beszél a filmecske nézőinek, miközben puskájával lepuffant néhány játékbéli figurát. A meglehetősen gyenge minőségben letölthető mozi hitelességéhez a játékoldalak szerint nem fér kétség.

A mozi letölthető innen: http://home.comcast.net/~reelsplatter/BillDoomTitles.wmv tovább...

Castlevania a mozikban

2005-11-09 01:53:46

Paul W. S. Anderson és a Crystal Sky Pictures szerezte meg a Castlevania című konzolos játék filmadaptációjának jogait. A Mortal Kombat és Resident Evil filmekkel már jócskán tapasztalatokat szerzett rendező és csapata 2006 közepén kezdi a munkákat. A Konami vámpírvadász horror-akció játéka az 1980-as évek végén jelent meg a NES konzolokon, és azóta húsznál is több epizódja jelent meg különféle platformokra. A Crystal Sky egyébként még két adaptáción dolgozik jelenleg: a Tekken című verekedős játék, illetve a Pac-Man filmváltozatán. tovább...

Színes-szagos játék

2005-11-09 01:52:28

Új, úgynevezett Ambient Gaming technológiát jelentett be a Philips. Az amBX-nek keresztelt eljárás lényege, hogy a játékosok megtapasztalhassák a virtuális külvilág ingereit a játékok során. A rendszer egy jelölőnyelv segítségével programozható, majd ezt átfordítva küld információkat a kompatibilis tartozékoknak, amelyek lámpák, ventillátorok, radiátorok illetve egyéb bútorok lehetnek. Ha például a játékban egy óceán partján sétálunk, a fények a szobánkban kékes színűre változnak, a levegő felmelegszik, és a fel-felbúgó ventilátor szimulálja a víz felől érkező szelet. tovább...

Szigor vietnámi módra

2005-11-09 01:51:49

Nem játszhatnak majd a diákok online játékokkal iskolaidőben Vietnámban tudtuk meg az ország Kulturális és Informatikai Miniszterével készült interjúból. A politikus szerint a videojátékokat két szempontból kell ellenőrizni: tartalmuk szerint, illetve hogy mennyi időt emésztenek fel.

Más limiteket bevezető országoktól eltérően Vietnámban nem a gép előtt töltött időtartamot akarják maximálni, hanem egyfajta egészséges időmenedzsmentet kialakítani. A vietnámi kormányzat ezzel együtt azt szeretné, ha a szolgáltatók és játékok saját önszabályzással rendelkeznének az online játékok területén. tovább...

Légiharcok újra

2005-11-09 01:50:31

Újabb légi összecsapásokban vehetnek részt a repülő-szimulátorok szerelmesei! A szeptemberben rendezett nagysikerű Jetfly Légiharc Kupa után a szervezők nagyobb fába vágták fejszéjüket: november 25-26.-án ugyanis Budapesten tartják az Első Európai Repülőszimulátor Bajnokságot. A versenyzők ezúttal is Lock on, illetve IL-2 kategóriákban mérhetik össze tudásukat, ezúttal azonban 2vs2-es meccseket játszanak, vagyis egyéni játékosok helyett ezúttal géppárok mérik össze tudásukat. A Bulgáriából, Csehországból, Horvátországból, Nagy-Britanniából, Németországból, Oroszországból, Ukrajnából érkező versenyzők értékes és különleges díjakért szállhatnak harcba.

tovább...

Invexcup Magyar Selejtező

2005-10-19 14:41:41

Ezen a hétvégén, október 22-23.-án rendezik meg az Invexcup 2005 Counter-Strike verseny magyar kvalifikációs tornáját Budapesten, a Károly-palotában.

A GPS-Team által szervezett selejtező győztesei képviselhetik hazánkat az október 26-27-én Brno-ban tartott 5000 $ összdíjazású döntőn, ahol Közép- és Kelet-Európa legjobb csapatai mérik össze tudásukat.

A hazai rendezvény különlegessége, hogy a szervezők megkeresésére a level up produkció tudományos és szakmai napot szervez szombaton a verseny ideje alatt, neves kutatók közreműködésével. A fórumon az érdeklődők olyan témákról hallgathatnak vitát, mint az online játékok szerepe a digitális kultúra terjedésében, illetve a cybersportok gazdaságtana.

tovább...

Iráni WCG

2005-10-19 14:40:52

A Counter-Strike.hu jóvoltából újabb fejleményekkel ismerkedhettünk meg az iráni WCG-botránnyal kapcsolatban. Mint ismeretes a nyár folyamán a teheráni vezetés betiltotta a Counter-Strikeot és Starcraftot. S bár a népszerű stratégiai játékot végül engedélyezték, a Counter-Strike továbbra is tiltólistán maradt. Ennek ellenére végül 4088 játékos jelentkezett a World Cyber Games selejtezőjére Warcraft 3, Starcraft és Fifa 2005 kategóriákban. A rendezvény érdekességét a sajtó nyilvánosságát kihasználó Counter-Strike rajongók adták, akik "Free CS", "We love CS", illetve "CS is only a game" feliratú polókban és transzparensekkel tüntettek. tovább...

Per az ESA és Kalifonia állam közt

2005-10-19 14:40:03

Felgyorsultak az események az Egyesült Államokban az erőszakos videojáték fiataloknak történő eladását tiltó törvény kapcsán. Michigan állam után ugyanis immár Arnold Schwarzenegger, Kalifornia kormányzója is aláírta a sokat vitatott dokumentumot. Válaszul a videojáték-ipar legnagyobb vállalatait tömörítő Entertainment Software Association perbe fogta az államot, mondván a javasolt korhatárok állam által szankcionált betartatása nem korlátozható egyetlen médiumra. Ezzel a videojáték-ipart a könyvekhez, és a film-iparhoz képest lényegesen előnytelenebb helyzetbe hozta a kormányzat. Az ESA elnöke, Doug Lowenstein teljesen biztos a per sikerében, mondván a törvény több szempontból is erősen kifogásolható. tovább...

Hitelkártyával azonosítanak

2005-10-19 14:39:18

Hitelkártya-számot kér az Activision nevű kiadó a felnőtteknek szóló játékaik bemutatóinak megtekintéséhez. Ha netán valaki egy "M", vagy "A" jelzésű játékszoftver előzetesére lenne kíváncsi, akkor a játék oldalán felbukkanó ablakba kell begépelnie a saját - esetleg szülője, idősebb testvére - hitelkártyaszámát.  Bár a felhasználók számláján ezzel még nem történik terhelés, a kártyaszám "fölösleges kiadása" többekben aggodalomra adott okot.

A dolog pikantériája, hogy az Activision testvéroldalán, az Activision Value-n megjelenő játékokhoz még a hagyományos életkor-ellenőrző gördülő-sávok sem akadályozzák a fiatalokat a felnőtt-tartalmak megtekintésében. tovább...

Spielberggel erősít az EA Games

2005-10-19 14:38:31

A hollywoodi sztárrendező Steven Spielberg három játék közös fejlesztéséről írt alá megállapodást az Electronic Arts-szal. Az együttműködés értelmében Spielberg külön irodát kap az EA Los Angeles-i stúdiójában, így közvetlenül a fejlesztők mellett dolgozhat. Spielberg a legjobb indulattal sem nevezhető kezdőnek a játékok fejlesztésben, hiszen az általa alapított Dreamworks, illetve Dreamworks Interactive számos animációs filmet és videojátékot készített eddig is. tovább...
< Előző | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | Következő >