Minisztériumok a látáskárosultakért

2005-03-01 23:09:06

414 látássérült nyert informatikai eszközöket az IHM pályázatán - derült ki ma délelőtt Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter, illetve Göncz Kinga ifjúsági, családügyi, szociális és esélyegyenlőségi miniszter közös sajtótájékoztatóján.


Támogatásban minden - formai hibáktól mentes - pályázat részesült, összesen 131,1 millió forint értékben! Az elnyert eszközök - számítógépek, szkennerek és szövegdigitalizáló szoftverek, képernyőolvasó- és nagyító szoftverek kiszállítása 2005 áprilisában fejeződik be.

Az IHM munkatársai arra is különös figyelmet fordítottak, hogy a számítógépekhez három év helyszíni garanciát is biztosítsanak a szállítók, így a látássérült felhasználók a lehető legegyszerűbben juthatnak technikai támogatáshoz gépük esetleges meghibásodása esetén.


Kovács Kálmán kiemelte, hogy az IHM-ITP-25 jelű pályázata azért is különösen fontos, mert hagyományosnak tekinthető eszközök segítségével sikerül ezáltal a látássérült emberek életminőségét jelentős mértékben javítani!


Az IHM jövőbeli terveivel kapcsolatban a miniszter megemlítette, hogy tovább folytatják az eMagyarország pontok akadálymentesítését, illetve további a fogyatékkal élőket segítő pályázatot is kiírnak a közeljövőben!