Ubisoft Campus Montrealban

2005-02-17 18:51:10

Egyetemet nyit az Ubisoft Montrealban. A Quebec-i Oktatási Minisztérium által akkreditált képzés keretében a hallgatók a videojáték-fejlesztés kulcsterületeiről szerezhetnek ismereteket. Az Ubisoft és partnerei - a Cégep de Matane illetve Sherbrooke Egyetem - által nyitott campuson a hallgatók programozást, 3D modellezést, 3D animációt, és játék designt is tanulnak majd. Martin Tremblay a Ubisoft Montreal Studio elnöke nemcsak a jövő tehetségeit szeretné a kezdeményezés által felkarolni, hanem 2010-ig ezer új munkahely létrehozását is célul tűzte ki Montrealban.
A játékiparba vetett bizalmat mi sem bizonyíthatná jobban, mint hogy a Ubisoft 16 milliós befektetése mellett a Quebeci kormányzat további 5,3 millió kanadai dollárral támogatta az képzés létrejöttét!


A Ubisoft nem az első az ilyen irányú kezdeményezéssel, a Microsoft, de még inkább az elsőszámú konkurens Electronic Arts is rengeteg pénzt öl a felsőoktatás támogatásába - praktikusan az utánpótlás kinevelésébe. A multinacionális EA egyébként három kontinensen is működtet játékfejlesztéssel foglalkozó egyetemeket.