Február 8. - Safer Internet Day

2005-02-09 06:49:51

Február 8. az Európai Biztonságosabb Internet Napja, amelynek apropóján rendezték meg a Barátságos Internet Konferenciát Budapesten, az A38-as hajón. A fórum Dr. Bánkúti Erzsébet Infokommunikációs Szabályozási Helyettes Államtitkár megnyitójával kezdődött, melyben az IHM terveiről beszélve kiemelte: az Internet lényegénél fogva olyan médium, amelyet elsősorban nem a jog eszközeivel, hanem ismeretterjesztéssel, felvilágosítással lehet biztonságosabbá, barátságosabbá tenni!
A beszélgetés résztvevői közt olyan szervezetek szakértői jelentek meg, mint a kampányt szervező IHM, MTE, MATISZ, és INFORUM, illetve a Veres Péter Gimnázium tanárai és tanulói, a Sulinet Programiroda, és a Rendőrség képviselői.
A www.baratsagosinternet.hu oldalon található információk és szolgáltatások mellett szó esett az Európai Történetmesélő Versenyről is, amelyben 9-16 éves gyerekek bizonyíthatják kreativitásukat, illetve a MATISZ által kezdeményezett forródrótról, amelyet az Interneten talált ártalmas vagy illegális tartalmak bejelentésére lehet használni.