Benyomások az EA Games MOHAA LAN-partyjáról

2004-11-15 12:42:38


A napfényes Hawaii-szigetekre látogattunk szombaton az Electronic Arts jóvoltából! Azaz látogattunk volna, ha a Pearl Harbour-i eseményeket feldolgozó Medal of Honor Pacific Assault című játék helyett, nem annak bátyjával, az Európai hadszíntér eseményeit bemutató Allied Assaulttal játszottak volna a számítógépek gladiátorai.


A MOHAA nem új játék, 2001 végén került a boltokba, és rövid idő alatt hihetetlen sikerekre tett szert a játékosok körében! Az EA becslései szerint a program ma Magyarországon 25 ezer embernek van meg (90 %-ban illegális kópiában), az aktív MOHAA scene-t a játékosok kb. 5-600 főre saccolják.A MOHAA tehát mindenképp sikeresnek mondható játék, amely ráadásul történelmi témájával még a leghevesebb agresszív játék-ellenzőket is lefegyverzi! Bár az agresszió amúgy sem túlságosan lényeges momentum a játékosoknak!
A legtöbben a multiplayer játékélemény miatt játszanak: vannak, akiket a baráti közösséggel való együttlét, másokat a pontszerzés élménye motivál - ritka, de főképp a fiatalabbak körében jellemző, hogy az események az alapvető hangulati tényezőkön túl is jelentőséggel bírnak!A Medal of Honor valódi cybersport de több is annál, olyan játék, amelyben nemcsak lőni kell esztelenül, hanem számít a bajtársiasság is! A Pacific Assault egyik csatajelenetében például egy égő csatahajó fedélzet alatt rekedt legénységének kell segítenünk a kimenekülésben, vagy épp sebesült társainkat vállunkra véve kell a felcsert megkeresnünk a csatatéren.Ki is ellenezhetné ezután azt, hogy egészen kis gyerekek is játszanak ezzel a nagyszerű játékkal. Gyerekekből pedig bőven akadt az EA rendezvényén. Voltak akik édesapjuknak jöttek drukkolni, mások maguk is beszálltak a versenybe.


A MOHAA party igazi családi eseménnyé nőtte ki magát, amelyhez hasonló rendezvények a közeljövőben is bőven lesznek!