Jack Thompson nem fér a bőrébe

2006-11-01 15:07:36

A floridai játék-inkvizítor legutóbbi kirohanása során maga is botrányba keveredett. A sztárügyész ugyanis a Bully című játék betiltását követelte a bíróságtól, amely azonban nem talált törvényelleneset a kétes hírű játékprogramban.
Az ítéletre válaszul Thompson a tárgyalóteremben egy tiltakozó transzparenssel jelent meg, és azt a bíró többszöri felszólítására sem volt hajlandó letenni, továbbá minősíthetetlen szavakkal illette a Rockstar Games javára ítélő szervet.
Magatartása miatt Thompsont pénzbírságra, ügyészi munkájától való eltiltásra, illetve börtönbüntetésre ítélhetik, melyek közül a börtönbüntetést a legfrissebb hírek szerint szerencsésen megúszta.

Thompsont egyébként a közelmúltban különös "megtiszteltetés" érte: bekerült ugyanis a Midway legújabb Mortal Kombat: Armageddon című játékába. Bár a választható karakterek közt alapból nem tűnik fel, az úgynevezett "építs-egy-harcost" módban össze lehet pakolni egy verekedős Jacket. Úgy tűnik Thompson nem örült annyira e megtiszteltetésnek, szokásához híven túlreagálta picit az ügyet, és beperelte a Midwayt.


Szintén Thompson energiáit dícséri, hogy a perek mellett még turnézni is van ideje, így legújabb akciójával különféle amerikai iskolákba, gimnáziumokba látogat, ahol egy beszélgetés keretein belül vitatja meg a játékok veszélyeit a diákokkal.