Változó, de nem növekvő játékpiac

2006-06-27 18:48:11

Napvilágot látott a legújabb NPD jelentés, amely szerint a videojáték-ipar nem tartotta magát túl jó formában az év első felében. A tavaly májusi adatokhoz képest 10 %-kal kevesebb bevétel érkezett a játékeladásokból, mindössze 286 millió dollár.
Mind a PSP mind pedig a DS játékkonzolok az elvárások alatt muzsikáltak, melyen a Nintendo játékgépére megjelenő New Super Mario Bros 9,5 millió dolláros sikere sem sokat dobott.

A legkeresettebb három konzolos játék így a New Super Mario Bros DS-re, a Kingdom Hearts II Playstation 2-re, illetve a Brain Age: Train your Brain in minutes a day szinten DS-re.

A PC-s játékok közt nem meglepő módon két MMORPG szerezte meg a vezető helyet: a Guild War Fractions, illetve a jó öreg World of Warcraft. Harmadik helyen pedig az Elder Scrolls IV: Oblivion landolt.

Az eladási statisztikák láttán több elemzőben is felmerült a kérdés, hogy vajon marad-e piac az új-generációs konzoloknak, illetve a hagyományos dobozos játékoknak az egyre terjedő MMORPG-k mellett?