PS3 az E3-on

2006-05-10 07:33:16

Bemutatták tegnap éjjel a PS3-at az E3 Expon. A Sony csodamasinájában leginkább a megjelenési dátuma, az ára, illetve a továbbfejlesztett kontroller számított újdonságnak, mivel a hardver-specifikációról már egy évvel korábban is hallhattunk a los angelesi kiállításon.

Vagyis a PS3 az ígérteknek megfelelően merevlemezzel, gigabites hálózati csatlakozóval, Blu-ray meghajtóval és Cell processzorral érkezik majd, ami bivaly teljesítményre teszi alkalmassá a Sony nextgen gépét. A jelenlegi 3 GHz-es PC-khez képest tizennyolcszoros sebességgel működő masina előállítási költsége most még kb. 900 dollár, így a Sony a bejelentett 500, illetve 600 dolláros végfelhasználói áron nem keveset bukik. Ez a hardver elterjesztésébe fektetett kockázat, amelyet a Sony is, illetve konkurense - az Xbox 360 hardvereken szintén sokat bukó - Microsoft is a szoftverek licenszdíjain akar a későbbiekben behozni.

A Sony már a PS2-höz ígérte a Revolution-killer kontrollerjét, amely a Nintendo újgenerációs konzolját hivatott megszorongatni, azonban úgy tűnik, hogy a tegnap éjjel bemutatott továbbfejlesztett Playstation kontroller csak részben osztja a Wii távirányító képességeit. Ugyan ez is hat irányban érzékeli az elmozdulást, így gyakorlatilag gombnyomás nélkül navigálhatunk a segítségével, de fénykardozni, vagy palacsintát sütni még biztos nem fogunk vele!

A PS3 tervezett európai megjelenési dátuma: november 17.