Suli-adó a texasi játékokon

2006-05-03 01:36:27

Míg Oklahoma államban a törvényhozás még fut egy kört az eddig mindenhol besült erőszakos videojátékok törvényével, addig a texasiak nem aprózzák a dolgot: egyszerűen megadóztatnák a játékszoftvereket!
5 %-os "iskola-adót" javasolt Juan Hinojosa szenátor a texasi törvényhozásnak. A szenátus gazdasági tanácsa a hétvégén tárgyalta az indítványt, ami a tervek szerint kétévente 65 millió dollárral növelné az állam bevételeit. A videojátékok adójából új iskolákat építenének, illetve a szegényebb negyedek rossz állapotban lévő oktatási intézményeit bővítenék, újítanák fel. "Rengeteg gyerek vásárol videojátékokat, amelyek lehetnek jók is, rosszak is - nem tisztem megítélni" - nyilatkozta Hinojosa - "Úgy gondolom, hogy ezzel akár pénzt is szerezhetnének az iskoláknak, ahova járnak."

Bár az ötlet nagyon jól hangzik, a forrás Brownsville Herald nem ír arról, hogy vonatkozna-e vajon a 18 éven felülieknek szóló játékokra, amelyek nem a szenátor által emlegetett célcsoporthoz szólnak. Továbbá az sem teljesen világos, hogy miért csak a videojátékok szolgálhatnák e nemes célt, hiszen ilyesfajta iskolaadót akár a könyvek, DVD-k, vagy zenei CD-k esetében is be lehetne vezetni, esetleg a mozijegyeknél általános diákkedvezmény mérséklése is hasonló bevételeket produkálhatna!