Az érett nők játékosak

2006-04-26 00:26:32

Több nő játszik számítógépes és videojátékokkal a 25-34 éves korosztályban, mint férfi - derült ki a Consumer Electronics Association felméréséből. Az ok a sokat emlegetett casual gamingben keresendő.
A kutatási beszámoló szerint a 25-34 éves nők 65 %-a játszik videojátékokkal, míg a férfiak körében ez az arány mindössze 35 %. Azonban míg a férfiak általában a hagyományosnak mondható "dobozos" konzolos és PC-s játékokkal töltik az idejüket, addig a nők szívesebben látogatják azokat a weblapokat, ahol a Tetrishez, Zumához és Pasziánszhoz hasonló eseti játékokat találnak.
Érdekességképp az újgenerációs konzolgyártók is felismerték a casual gaming iránti fokozott igényt, ezért az Xbox Live-on keresztül már ma is letölthetőek ilyen játékok, a PS3 és a Revolution pedig szintén kínálnak majd hasonló online szolgáltatásokat.
Az elemzés kitért arra is, hogy jelenleg a Nintendo DS-re készült játékok közt találjuk a legtöbb casual game-et, ás épp ezek - pl. a Nintendogs, vagy a Brain Age - biztosították a DS sikerét a konkurens PSP konzollal szemben!