Ludonauták honlapjai

2004-01-27 01:24:38

"Kik vagyunk - ezt kérded? Ludonauták vagyunk, és segíteni jöttünk!"


így kezdődik a január 16-án nyílt Ludonauták honlapja". Az oldalon jónéhány érdekes kérdésről nyílik vita. A szerzők közt épp van filozófus, nyelvész, játék-író, és fejlesztő is. A témák izgalmasak - olykor magam sem tudtam megállni hozzászólás nélkül! Mindenkinek melegen ajánlom!


Egy másik honlap gazdája egyszerűen csak "A ludológusnak" nevezi online blog-oldalát, amely szintén izgalmas olvasmányokat, és potenciális vitákat tartogat. Jesper Juulről van szó, aki bár játék-kutatói berkekben már igen jónevű szakembernek számít, PhD.-ját idén január 16.-án védte meg! Gratulálunk hozzá!
Ha valaki közelebbről meg szeretne ismerkedni a dán játékkutató iskolával - melynek Dr. Juul is oszlopos tagja -, érdemes ellátogatnia a Koppenhágai IT Egyetem Számítógépes Játék Kutató Központjának publikációs oldalára . Itt aztán akad olvasnivaló!


Végül csak ajánlás szintjén említeném meg az Armchair Arcade nevű online magazint, amely szintén izgalmas témákkal gyarapítja az újabban amúgy is egyre gazdagabbá váló ludológiai tudományos életet