Molyneux-vel erősít a Microsoft

2006-04-07 11:51:03

Megvásárolta a Microsoft a pénzügyi gondokkal küzdő Lionheads Studiot. Ezzel a lépéssel a játék-designer legenda Peter Molyneux ismét feladta függetlenségét, amelyre sokáig oly büszke volt.
Az Officer of British Empire címmel kitüntetett fejlesztő tavaly három igen figyelemreméltó játékot is produkált, a 2004-es Fable szerepjáték PC-s, bővített változatát, a Movies című filmgyártás-szimulációt, illetve a Black & White 2-t, amely egy stratégiai szimuláció. Bár a szakma mindhárom játékot lelkesen üdvözölte, sem az Activision által kiadott Movies, sem pedig az EA Games B&W2-je nem hozta meg a várt üzleti sikert.
Miután a Lionheads az év elején elbocsátotta ötven alkalmazottját, és visszavett a fejlesztési ütemből, a Microsoft elcsente a céget a Molyneuxre szintén pályázó Ubisoft és Electronic Arts elől.
Bár Molyneux individualizmusa, és eredeti ötletei, innovációi nem kevés rizikót jelentenek, a Microsoft mégis az exkluzív Xbox360-as címek fejlesztések egyik gyöngyszemét látja benne. "Nem félünk a kockázatvállalásról" - nyilatkozta Peter Moore, a Microsoft játék-divíziójának vezetője - "Egy Peter Molyneux kaliberű fejlesztővel valóban megnyílnak a lehetőségeink, Molyneux megérinti a játékosok szívét!"