Next-Gen On-Line

2006-03-15 23:58:51

konzolok
Egyre inkább úgy tűnik, mindhárom újgenerációs konzol kiterjedt online támogatással fog rendelkezni. Az XBOX, illetve az XBOX360 Live szolgáltatása már ma is elérhető, és igen népszerű az Egyesült Államokban. A konzol hivatalos bevezetését Magyarországon többek közt azért is halasztja a gyártó, mert az online tartalmak honosítása jelenleg is folyamatban van, márpedig a Microsoft üdvöskéje nem kis mértékben épít erre.
A Revolution a megjelenéskor már a korábbi Nintendo konzolok klasszikusainak online katalógusával várja a játékosokat, így akik régebbi NES, SNES, vagy Nintendo64-es játékokkal szeretnének játszani, azok gond nélkül letölthetik a néhány megabyteos programokat az újgenerációs ketyerére.

A Playstation 3-hoz már ígértek apait-anyait, ám a Sony már nem kevesebbet állít, mint hogy PS1 és PS2-es játékokat is le lehet majd tölteni a konzol merevlemezére. Ezek azonban akár több gigabyte nagyságúak is lehetnek, így tervbe vették egy speciális streaming technológia alkalmazását, amivel a játékot úgy is lehet játszani, hogy a következő szintek, epizódok a háttérben töltődnek majd le.