World Series of Videogames

2006-02-24 18:50:00

Bejelentették a World Series of Videogames című cybersport versenysorozatot. A kezdeményezés célja, hogy az olimpiához hasonlóan összehozza a játékosokat, illetve hogy a cybersportok társadalmi megítélésén javítson.
A hat megállós esemény egymillió dolláros összdíjazásával ugyan nem tartozik a cybersport világ legtápláltabb rendezvényei közé, azonban a minőségi szervezésre némiképp garanciát jelentenek a partnerek, akik közt a CPL, Dreamhack, illetve Lanwar versenysorozatok rendezőit is megtaláljuk. Külön
érdekesség, hogy a sorozat két eseményét egy időben rendezik meg: az egyiket a Kentucky-i Nemzetközi Kiállító és Vásár Központban, a másik pedig nem más lesz, mint a svéd Dreamhack, vagyis Európa egyik legrangosabb LAN versenye. Az összeszervezés nem véletlen: a rendezők ugyanis mind az Európai, mind egy Egyesült Államokban szervezett verseny győzteseit össze szeretnék ereszteni az Internet segítségével. A versenyszámokat tekintve a szervezők csak annyit árultak el, hogy a meccsek PC-s és XBOX-os versenyjátékokkal folynak majd!