Játékos-statisztikák

2006-05-10 07:28:49

Seattle-t nevezték meg az Egyesült Államok legjátékosabb városaként a Microsoft illetve a BestPlaces közös listáján. A 2005-ös ESRB adatok alapján felállított rangsorban az egy háztartásra jutó konzolok száma mellett a játékeladásokat, játékkölcsönzéseket, illetve az online játékkal töltött időt is figyelembe vették.

Az adatelemzés során kiderült, hogy a játékosok átlagéletkora az Egyesület Államokban tovább nőtt immár 30 évre! Az 50 feletti játékosok aránya pedig 19 %-ot érte el tavaly.

Egy másik, az E3 konferenciára készített tanulmány szerint az amerikai felnőttek összesen 40 %-a játszik videojátékokkal. A 3024 fős reprezentatív mintán készült felmérést az Associated Press és az AOL rendelte meg az Ipsostól. Az eredmények azt mutatják, hogy a játékosok 45 %-a az Interneten játszik, ráadásul az online gamerek jóval több időt töltenek játékkal, mint akik csak offline hódolnak szenvedélyüknek.

A megkérdezettek egyötöde nyilatkozta, hogy a virtuális játékpartnereikkel a valós életben is összebarátkoztak. A felnőttek közt még mindig több férfi játszik, mint nő: a férfiak esetében 45 %, a nőknél pedig 35 % ez az arány. A nők közt lényegesen több a magányos játékos: 69 %-uk játszik szívesebben egyedül, a férfiaknál ez a szám csak 59 %. Érdekes, hogy a 65 év felettiek 4 %-a játszik heti tíz óránál is többet!

Forrás:
GameDaily.com
Gamasutra